Selecteer een pagina

Onze methode: blended learning

De cursussen zijn opgezet volgens ons unieke didactische concept: ‘blended learning’. Dit is de combinatie tussen e-learning en praktijktraining. Het succes van deze manier van leren, schuilt in de combinatie van voorbereiding middels e-learning en focus op systematiek en casuïstiek tijdens de praktijktraining.

De voordelen op een rijtje:

  • Door de e-learning start iedereen de praktijktraining op gelijk theoretisch niveau.
  • Tijdens plenaire sessie is er extra aandacht voor diepgang en verbreding van de opgedane kennis.
  • De bespreking van de theorie kan worden beperkt door de goede voorbereiding, waardoor er meer tijd beschikbaar is voor waar het écht om gaat: praktijktraining.

De e-learning

De e-learning van ExpertCollege werkt vraaggestuurd. Dat betekent voor de cursist dat deze geen grote stukken tekst meer hoeft door te lezen, maar direct kan starten met het beantwoorden van vragen. Het adaptieve systeem onthoudt welke onderdelen iemand al beheerst en waar juist meer aandacht aan moet worden besteed. Op basis hiervan wordt het aantal en het soort vragen aangepast aan de kennis van de cursist.

De e-learning kan overal worden gemaakt, want het systeem onthoudt de voortgang. Inloggen kan gewoon via de website van ExpertCollege. De-learning is zowel beschikbaar op de computer als op een tablet.

De praktijkdag(en)

De praktijktraining bestaat uit presentaties en protocoltrainingen. De presentaties dienen als verdieping op de e-learning en bieden ruimte voor discussie en vragen. De protocoltrainingen bestaan uit drill- en scenariotrainingen. Deze trainingen vinden plaats in kleine groepen (van maximaal vier personen) in een veilig leerklimaat, met veel aandacht voor Crew Resource Management. De dag wordt afgesloten met een digitale theorietoets en een praktijktoets onder supervisie van de docenten.

Toetsing

De digitale theorietoets is een goede weergave van hetgeen in de e-learning bestudeerd is. Ook de wijze van toetsing is hetzelfde. De ervaring leert ons dat cursisten die de e-learning hebben afgerond zelden tot nooit problemen hebben met het slagen voor de toets.

De scenario’s in het praktijkexamen zijn gebaseerd op de inhoud van training. Na het volgen van de training is het precies duidelijk wat er van de cursisten verwacht wordt. Verder zijn de beoordelingscriteria vooraf beschikbaar voor de cursist.

Na de succesvolle afronding van de examens behaalt u het ABCDE-certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig.